AMERIČKI MEDIJI: Isporuke ruskog gasa nemačkom Uniperu pale za četvrtinu

P. Z. S. / ria.ru

15. 06. 2022. u 22:51

NEMAČKA energetska kompanija Uniper dobija manje ruskog gasa – obim isporuka je smanjen za četvrtinu u odnosu na ugovor nakon ograničenja isporuke Severnog toka, prenosi Blumberg pozivajući se na pismo predstavnika kompanije.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Испоруке руског гаса немачком Униперу пале за четвртину

Foto: AP


Nemački energetski gigant Uniper SE rekao je da dobija 25 odsto manje gasa iz Rusije nego što je predviđeno sporazumom nakon što je Moskva prekinula snabdevanje svojim najvećim gasovodom u Evropu. Kompanija je takođe istakla da je do sada uspela da popuni nedostajuće količine „iz drugih izvora“.

Gasprom je u utorak saopštio da će zbog ograničenja na kompresorskoj stanici Portovaja moći da isporučuje gas Severnom toku u količini do 100 miliona kubnih metara dnevno, u odnosu na planiranih 167 miliona, pošto samo tri gasna kompresora mogu sada se koristi za to.jedinica.

A ranije u sredu, Gasprom je saopštio da zaustavlja rad još jedne Siemens gasne turbine na CS Portovaja, a od 16. juna će moći da isporučuje Severnom toku ne više od 67 miliona kubnih metara gasa dnevno.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja