ENTONI FAUČI POZITIVAN NA KORONU: Virus stigao i do Bajdenovog zdravstvenog savetnika

Tanjug

15. 06. 2022. u 23:45

DOKTOR Entoni Fauči, vodeći američki epidemiolog i jedan od ključnih javnih zvaničnika u kampanji da se suzbije pandemija korona virusa, danas je bio pozitivan na testu za kovid 19, saopšteno je iz Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH).

ЕНТОНИ ФАУЧИ ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Вирус стигао и до Бајденовог здравственог саветника

Foto: AP

Fauči, glavni zdravstveni savetnik predsednika Džoa Bajdena, ima blage simptome, navodi se u saopštenju i dodaje da proteklih dana nije bio u bliskom kontaktu sa Bajdenom, prenosi Rojters.

NIH takođe navodi da je 81-godišnji Fauči u potpunosti vakcinisan i da je primio dva bustera, i da će raditi kod kuće.

Dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti postao je popularna ličnost od poverenja tokom pandemije, kada je bio član radne grupe za borbu protiv koronavirusa za vreme bivšeg predsednika Donalda Trampa, prenosi Glas Amerike.

Oštro su ga, međutim, kritikovali i Tramp i pojedini republikanci nakon što je uputio upozorenje protiv prebrzog otvaranja američke ekonomije, a osuđivali su ga i protivnici vakcina i obaveznog nošenja maski.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku