NEMAMO DOVOLJNO ORUŽJA ZA UKRAJINU: Austrijski oficir otkriva - Zelenski traži raketne bacače, toliko ih nema u celoj Evropi

Tanjug

22. 06. 2022. u 09:47

EKSPERT austrijske vojske Markus Rajsner smatra da Evropa ne može ispuniti zahteve Kijeva za teškim naoružanjem.

НЕМАМО ДОВОЉНО ОРУЖЈА ЗА УКРАЈИНУ: Аустријски официр открива - Зеленски тражи ракетне бацаче, толико их нема у целој Европи

Foto: Shutterstock/Jutjub/ORF Fan [HD]/

Rajzner je, za dnevnik javnog servisa ORF, naveo kao primer da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio 300 raketnih bacača.

- Tako visoki broj trenutno ne postoji u celoj Evropi. Francuska, Velika Britanija i Nemačka jedva imaju dvocifreni broj raketnih bacača. To znači da bi te zemlje morale da se razoružaju kako bi pomogle Ukrajini - objasnio je on.

Austrijski oficir ističe da je i proizvodnja za kratko vreme de fakto nemoguća.

Da bi se taj tip naoružanja proizvodio morala bi kompletna industrija da pređe na ratnu proizvodnju, kao što je bio slučaj u prošlosti tokom ratova.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!