BELORUSKE TRUPE U POKRETU: Udarnoj jedinici stiglo naređenje, spremaju se za odbrambeni rat

Novosti online

28. 06. 2022. u 19:48

MINISTARSTVO odbrane Belorusije saopštilo je da danas počinju dvodnevne komandno štabne vežbe 19. gardijske posebne mehanizovane brigade radi uvežbavanja odbrambenih operacija, piše RIA Novosti.

БЕЛОРУСКЕ ТРУПЕ У ПОКРЕТУ: Ударној јединици стигло наређење, спремају се за одбрамбени рат

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- U skladu sa planom obuke Severozapadne operativne komande, od 28. juna do 30. juna 2022. godine izvodi se komandno-štabna vežba sa 19. gardijskom zasebnom mehanizovanom brigadom. Cilj manevara je uvežbavanje komandovanja i upravljanja vojne jedinice i podjedinica brigade tokom borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji - navodi se u poruci na Telegram kanalu pres službe ministarstva.

Vežba se izvodi u dve etape.

Kako se navodi u izveštaju, vojnici će u prvoj fazi razraditi pitanja organizovanja odbrambene borbe, upravljanja vojnim jedinicama i podjedinicama u toku pripreme za neprijateljstva, organizovanja interakcije i sveobuhvatne podrške u interesu rešavanja odbrambenih zadataka.

U drugoj fazi će razraditi pitanje obuke o upravljanju potčinjenim vojnim jedinicama i podjedinicama brigade kada vode odbrambenu borbu, povećanje preživljavanja trupa u složenom okruženju koje se brzo menja i uzimajući u obzir analiza rezultata savremenih ratova i oružanih sukoba.

Jedinica koja čini okosnicu vežbe, 19. gardijska mehanizovana brigada, je formacija Oružanih snaga Belorusije sa sedištem u Zaslonovu. Brigada baštini tradicije 2. gardijskog mehanizovanog korpusa sovjetske armije.

Jedinica je tokom hladnog rata bila smeštena u Mađarskoj, a nakon raspada SSSR prekomandovana je u Belorusiju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: MANEVRI BALTIČKE FLOTE - Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!