"MOŽDA SU VEĆ ZAUZELI NAŠU ZEMLJU, A JA NE ZNAM": Poljski predsednik tvrdi da je Baltik "NATO more", stigao odgovor iz Rusije

Novosti online

05. 07. 2022. u 08:50

GUVERNER Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov ponudio je da pokloni kartu regiona poljskom predsedniku Andžeju Dudi, koji je Baltik nazvao unutrašnjim morem NATO-a.

МОЖДА СУ ВЕЋ ЗАУЗЕЛИ НАШУ ЗЕМЉУ, А ЈА НЕ ЗНАМ: Пољски председник тврди да је Балтик НАТО море, стигао одговор из Русије

Foto: Shutterstock/Ilustracija/AP Photo/Czarek Sokolowski/Vikipedija

Duda je, otvarajući u ponedeljak u Varšavi sastanak republičkog Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da Baltičko more sada postaje unutrašnji basen NATO-a.

- Pa hajde da otvorimo mapu, nije to unutrašnje more NATO-a. Osim ako su tamo već zauzeli našu zemlju, možda sam ja u zaostatku, možda Duda zna nešto što ja ne znam - rekao je Alihanov za RIA Novosti.

- Mogu čak i da dam Dudi kartu, tu je i naš Krim - dodao je guverner.

Lideri NATO-a na samitu 29. juna zvanično su pozvali Švedsku i Finsku da se pridruže Alijansi. To je postalo moguće nakon nekoliko rundi pregovora sa Turskom, nakon čega je Ankara povukla svoje primedbe na dodavanje novih članica.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško rekao da nakon ulaska Finske i Švedske u Severnoatlantsku alijansu, region Baltičkog mora rizikuje da se pretvori u arenu vojnog rivalstva.

Zauzvrat, zamenik predsednika Saveta Federacije Konstantin Kosačov rekao je za RIA Novosti da Rusija neće ustupiti prostor Baltičkog, Barencovog mora i Arktika "lovcima na tuđa dobra".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu