RUSKA OFANZIVA NA SEVERU: Ukrajinske snage se pripremaju za odbranu na harkovskom pravcu (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

06. 07. 2022. u 17:19

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

РУСКА ОФАНЗИВА НА СЕВЕРУ: Украјинске снаге се припремају за одбрану на харковском правцу (МАПА)

Foto Tanjug/AP

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.


* Ukrajinske jedinice očekuju aktivnu ofanzivu Oružanih snaga RF na različitim sektorima fronta u oblasti Harkova. Sukobi se vode u oblasti zapadno od Sosnovke i u okolini Svetličnog i Pitomnika.

* Za otkrivanje aktivnosti Oružanih snaga RF duž cele linije dodira, jedinice Oružanih snaga Ukrajine koriste izviđačke dronove različitih tipova. Konkretno, male bespilotne letelice su delovale u oblastima naselja Udi, Konstantinovka, ruski Tiški, Verhnji Saltov i Petrovka.

Ilustracija rybar



* Prema rezultatima rada posada bespilotnih letelica, izvršeni su artiljerijski i vazdušni udari (najmanje 6 aviona MiG-29 i Su-25 sa aerodroma Mirgorod) na položaje Oružanih snaga RF u rejonima Kazačja. Lopan, Liptsi, Maliie Prokhodi, Goptovka, Veseloe, Sosnovka.

* Oružane snage Ruske Federacije nanele su udare na uporišta i osmatračnice Oružanih snaga Ukrajine u Ruskim Tiški, Udiju, Petrovki, Cirkunju, Pitomniku, Prdjanki, Svetličnom, Harkovu, Slatinu, Čerkasu Tiški, Peremogi, Kutuzovki, Gusarovki, Mospanovo, Čepel, Mala Danilovka, Nova Nikolaevka.

* Prema podacima Ministarstva odbrane RF, do 100 ukrajinskih nacionalista i četiri jedinice vojne tehnike uništeno je u udaru Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremenom mestu razmeštaja 22. motorizovanog pešadijskog bataljona 92. mehanizovane brigade u Harkovu.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove