NACISTIČKI BATALJON KRAKEN ODBIO KOMANDU: Ni “elitne” trupe neće da idu na front u Donbas

P. Z. S. / tvzvezda.ru

07. 07. 2022. u 17:08

NACISTIČKI bataljon “Kraken” u Ukrajini dobio je naređenje da se prebaci u Pokrovskoe, ali je komanda nacionalista i militanata odbila da ispoštuje naređenje.

НАЦИСТИЧКИ БАТАЉОН КРАКЕН ОДБИО КОМАНДУ: Ни “елитне” трупе неће да иду на фронт у Донбас

Foto: Shutterstock/Ilustracija


Ovo je saopšteno u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije.

-Tako je 7. jula 226. bataljon ukrajinske nacionalističke formacije „Kraken“ dobio naređenje da se prebaci iz Harkova u rejon naselja Pokrovskoe, pod komandom operativno-taktičke grupe „Soledar“. Ali komanda nacionalista i militanata je odbila da izvrši ovo naređenje“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ranije je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da kijevski režim šalje odrede na liniju fronta, ali su oni odbili da se povinuju naređenju. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, ukrajinska strana je prinuđena da preduzme takve mere zbog akutnog nedostatka ljudstva u jedinicama prvog ešalona.

Foto printskrin youtube military channel

Tekst potpisa

Pre toga, rusko Ministarstvo odbrane je ispričalo kako su nacisti iz bataljona “Kraken” izvršili kaznene racije u oblasti Harkova. Prema rečima predstavnika ruskog Ministarstva odbrane, militanti su upali u kuće lokalnog stanovništva, podvrgnuti ih fizičkom nasilju i odveli u nepoznatom pravcu.

Podsetimo, u četvrtak, 24. februara, ruski predsednik Vladimir Putin je tokom televizijskog obraćanja najavio da počinje specijalna vojna operacija za zaštitu Luganske i Donjecke Narodne Republike. Pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov skrenuo je pažnju na činjenicu da se operacija sprovodi u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)