NAJNOVIJE SAOPŠTENJE KREMLJA: Moskva apsolutno podržava Srbiju! Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba

Novosti online

01. 08. 2022. u 11:45

PORTPAROL predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko nepriznatog Kosova i da su zahtevi Srbima koji žive na severu neosnovani.

НАЈНОВИЈЕ САОПШТЕЊЕ КРЕМЉА: Москва апсолутно подржава Србију! Захтевамо да се поштују сва права Срба

Foto: Profimedia

 - Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju. Bliski smo kosovskim Srbima. Smatramo da su ovo (zahtevi kosovskih vlasti) apsolutno nerazumni zahtevi - istakao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju upozoriti vlasti pokrajine na nepromišljene korake, a prava Srba koji tamo žive moraju se poštovati.

 - Naravno, smatramo da one zemlje koje su priznale Kosovo i bile garanti treba da upotrebe sav svoj uticaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija - rekao je on.

 - Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba - naglasio je Peskov.

On je dodao da je zaoštravanje sukoba između Kosova i Srbije uspelo da se izbegne i da je situacija odložena za mesec dana.

 - Sada je, hvala Bogu, izbegnuto izvesno noćašnje zaoštravanje, ali je situacija samo odložena za mesec dana, tako da je veoma važno pokazati opreznost sa svih strana - rekao je Peskov novinarima.

BONUS VIDEO:

"SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (53)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!