"ŠVAJCARSKA JE IZGUBILA NEUTRALNOST": Rusija odbila plan da Bern zastupa interese Ukrajine

Novosti online

11. 08. 2022. u 17:51

MOSKVA je odbacila plan Kijeva da Švajcarska zastupa interese Ukrajine u Rusiji, navodeći da više ne smatra Švajcarsku neutralnom državom.

ШВАЈЦАРСКА ЈЕ ИЗГУБИЛА НЕУТРАЛНОСТ: Русија одбила план да Берн заступа интересе Украјине

Profimedia

Portparol ministarstva spoljnih poslova Rusije Ivan Nečajev rekao je da je Švajcarska tražila od Moskve dozvolu da predstavlja interese Ukrajine i da je Moskva odbila taj zahtev.

- Vrlo jasno smo odgovorili da je, nažalost, Švajcarska izgubila status neutralne države i da ne može da deluje kao posrednik ili predstavnik - izjavio je Nečajev, a prenosi "Rojters".

On je naveo da se Bern pridružio “ilegalnim sankcijama Zapada protiv Rusije".

Nečajev je dodao da Švajcarska, takođe, ne može da predstavlja ruske interese u Ukrajini.

Ukrajina je prekinula diplomatske odnose sa Rusijom ubrzo nakon što je Moskva pokrenula specijalnu vojnu operaciju na tu zemlju 24. februara.

Kijev je od Švajcarske tražio da predstavlja interese Ukrajine u Rusiji, dok je Bern insistirao da za takav potez treba dobiti pristanak Moskve.

Švajcarska ima dugu istoriju u takvim pregovorima, predstavljala je, između ostalog, Sjedinjene Američke Države u Iranu, Iran u Saudijskoj Arabiji, ruske interese u Gruziji i gruzijske interese u Rusiji.

Švajcarska se pridružila gotovo svim sankcijama koje je Evropska unija nametnula Rusiji.


BONUS VIDEO: Dejstvo ruske artiljerije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!