JAVNOST ŠOKIRANA: Nemačka dobila prvi LGBT vrtić - zagovornik pedofilije u upravnom telu

Blic

06. 10. 2022. u 17:11

VRTIĆ će od narednog proleća biti deo ustanove koja će se zvati "Mesto za životnu raznolikost Zidkrojc“. Zgrada u ulici Ele Barovski pretvoriće se u ustanovu za homoseksualne, biseksualne, transseksualne i intersekusalne osobe. U zgradi će biti smešteno savetovalište, negovateljsko odeljenje i – novi vrtić.

ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Немачка добила први ЛГБТ вртић - заговорник педофилије у управном телу

Foto: Shutterstovk/archideaphoto

U konkursu za direktora vrtića pisalo je da se od novog rukovodioca traži da bude član LGBT zajednice ili da ima veoma podrobno poznavanje načina života tih osoba, prenosi Blic.

Već su pronađeni direktor i njegov zamenik, a prema rečima direktora ustanove Marsela de Grota (60) "jedan od to dvoje pripada LGBT zajednici".

De Grot kaže da je izbor vaspitača još u toku: - Nećemo odbiti ni heteroseksualne osobe koje ipak smatraju da je ovo dobra stvar.

On dodaje da će vrtić imati mesta za 93 deteta, a već je primljeno 60 prijava.

Kad se princ zaljubi u princa

Za nemačke medije novi direktor je naveo primer roditelja koji su prijavili dete u vrtić:

- Roditeljski par je prijavio sina u vrtić, jer on za rođendansku proslavu rado oblači haljinice i stavlja šnalice u kosu. Oni se nadaju da će kod nas biti bolje prihvaćen nego u drugim vrtićima.

On dodaje da se primaju sva deca, da postoje prijave roditelja iz LGBT zajednice, ali decu upisuju i roditelji koji stanuju u blizini.

Pedagoški koncept predviđa da se u vrtiću otvoreno pokazuje šta znači biti homoseksualna osoba.

- Imaćemo deset običnih knjiga za decu, ali onda i tri u kojima se princ venčava sa drugim princom - kaže Marsel de Grot.

Kaže, u svemu ostalom vrtić će biti kao svi drugi, ali deci koja nisu heteroseksualna kasnije će biti olakšano da javno deklarišu svoju seksualnu orijentaciju. Sve ostalo je prema njegovim rečima, kao i u svakom drugom berlinskom vrtiću, samo će LGBT zajednica biti nešto vidljivija.

Zagovornik pedofilije u upravnom telu

Međutim, nemački mediji su izneli i jednu zabrinjavajuću činjenicu. Vodeći tabloid Bild je pre nekoliko dana objavio da je u Nadzornom odboru Savetovališta koje osniva vrtić član i Ridiger Lautman (86), a to su preneli i drugi mediji.

Ovaj sociolog je svojevremeno izazvao veliku kontroverzu u nemačkoj javnosti kada je 1994. objavio knjigu "Želja za detetom. Portret pedofila".

Odmah je usledila optužba da autor zagovara seksualne odnose odraslih sa decom, a on se branio time što je rekao da je samo hteo da rasvetli ponašanje počinilaca kako bi se ono razumelo.

Pored podsećanja na ovu spornu knjigu, Bild je izneo još neke podatke: - Osim toga on je bio je član radne zajednice Humana seksualnost, koja je pored ostalog 1997. izdala brošuru Dete i seksualnost. Tu se kaže: Osećamo se primoranim da načelno odvratimo od seksualnosti između dece i odraslih, iako je u principu prihvatamo -

Lautman je, prema medijima, još 1979. učestvovao u podnošenju zahteva za izbacivanje člana 176 iz Krivičnog zakona prema kojem su seksualne radnje sa decom ispod 14 godina kažnjive, piše Dojče Vele.

Novi direktor Vrtića De Grot o tome kaže da Lautman nije ni na kakav način povezan sa svakodnevnim poslom i da bi sa njegovog stanovišta to bilo problematično.

Gradska uprava Berlina je na pitanje Bilda odgovorila da će vrlo brzo razjasniti nadležnosti u novom vrtiću i sve proveriti.

BONUS VIDEO:

BOND, DžEJMS BOND: Pre 60 godina snimljen prvi film o „agentu 007“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama