BES VAŠINGTONA ZBOG LANSIRANJA RAKETE: SAD uvele nove sankcije Severnoj Koreji

Tanjug

07. 10. 2022. u 14:40

SAD su danas uvele Severnoj Koreji nove sankcije nakon najnovijeg lansiranja raketa ove nedelje.

БЕС ВАШИНГТОНА ЗБОГ ЛАНСИРАЊА РАКЕТЕ: САД увеле нове санкције Северној Кореји

Foto: Profimedia

Sankcije su usmerene na mrežu za nabavku goriva za koju Vašington navodi da podržava oružane programe Pjongjanga i njegovu vojsku, preneo je Rojters.

Kako je navelo u saopštenju američko Ministarstvo finansija, sankcije su usmerene na dve kompanije registrovane u Singapuru i kompaniju registrovanu na Maršalskim Ostrvima.

Lansiranje balističkih raketa dugog dometa DNRK (Severne Koreje), uključujući i iznad teritorije Japana, pokazuju kontinuirano nepoštovanje rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, istakao je u saopštenju Brajan Nelson, zamenik ministra za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu.

Severna Koreja je ispalila u četvrtak dve balističke rakete koje su letele iznad teritorije Japana.

Lansiranje projektila bilo je šesto u 12 dana i prvo otkako je Severna Koreja u utorak ispalila raketu srednjeg dometa (IRBM) iznad Japana, što je izazvalo održavanje zajedničkih vežbi Južne Koreje i SAD koje su ispalile više projektila u more.

Balistička raketa "Hjunmu-2" je tom prilikom otkazala ubrzo nakon lansiranja i srušila se tokom vežbe, a da bojeva glava nije eksplodirala i da niko nije povređen.

BONUS VIDEO: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)