ZELENSKI JE ODRŽAO SASTANAK ŠTABA: Donete su odluke o daljoj deokupaciji Ukrajine

P. Z. S./ unian.net

16. 11. 2022. u 18:00

RAZGOVARANO je i o jačanju zaštite kritičnih infrastrukturnih objekata i povećanju efikasnosti PVO Ukrajine.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ОДРЖАО САСТАНАК ШТАБА: Донете су одлуке о даљој деокупацији Украјине

Foto AP


U sredu, 16. novembra, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je redovnu sednicu Štaba vrhovnog komandanta. Odluke su donete u kontekstu dalje deokupacije teritorija Ukrajine.

Kako se navodi u poruci na sajtu OP-a, učesnici su analizirali informacije o prirodi štete izazvane nedavnim ruskim raketnim udarima i sagledali napredak nakon ovih terorističkih napada.

Pored toga, članovi Štaba razmatrali su prognoze razvoja operativne situacije na frontu, uzimajući u obzir promene u južnom pravcu.

-Odluke su donete u kontekstu dalje deokupacije ukrajinskih teritorija. Posebno su analizirani tempo i obim popravke opreme i naoružanja i obezbeđivanje trupa svim potrebnim za prolazak zimskog perioda, navodi se u izveštaju.

Kako je pisao UNIAN, ranije danas, po rezultatima sastanka Stavke, sekretar NSDC Aleksij Danilov rekao je da se Ukrajina zalaže za zajedničko sa partnerima najdetaljnije proučavanje incidenta sa padom rakete na teritoriju Poljske. Ukrajina očekuje i informacije od partnera, na osnovu kojih je zaključeno da je reč o ukrajinskoj PVO raketi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd