LICENCOM DO NAFTE: "SAD zadržavaju pravo da ublaže i pooštre sankcije Venecueli"

Đ.G.

26. 11. 2022. u 20:27

SJEDINjENE Države zadržavaju pravo da dodatno ublaže sankcije Venecueli i da ih pooštre, rekao je novinarima visoki zvaničnik Bele kuće.

ЛИЦЕНЦОМ ДО НАФТЕ: САД задржавају право да ублаже и пооштре санкције Венецуели

Foto AP

Kao reakcija na dogovore strana u unutrašnjem političkom sukobu, Ministarstvo finansija SAD izdalo je opštu licencu, koja na period od šest meseci dozvoljava američkoj kompaniji Ševron da vadi naftu i proizvodi naftne derivate u Venecueli, kao i snabdevanje ih na američko tržište u saradnji sa venecuelanskom državnom kompanijom PDVSA .

- Jasno smo stavili do znanja da smo voljni da preduzmemo dodatne korake kako bismo podržali konkretne rezultate dijaloga. Ali takođe smo spremni da se povučemo ako ne bude napretka -  zvaničnik, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je u subotu da su venecuelanske vlasti i zvaničnici opozicije najavili nastavak pregovora u Meksiku , postizanje humanitarnog sporazuma koji utiče na obrazovanje, zdravstvo, bezbednost hrane i pomoć od poplava, dogovor oko energetskog programa, kao i nameru da se održi dijalog o organizacija izbora 2024. godine - preneo je RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima