RUSKE SPECIJALNE SLUŽBE OTKRILE: Nacisti obučavali ukrajinsku decu za pravljenje eksplozivnih naprava

P. Z. S. / ria.ru

04. 12. 2022. u 17:04

U STANU osnivača Severodonjecke ćelije jednog od ukrajinskih dečijih vojno-patriotskih klubova, oficiri ruskih specijalnih službi pronašli su lutke, od kojih su deca učena da prave improvizovane eksplozivne naprave, kao i uputstva za njihovu izradu, jednu od rekli su za RIA Novosti službenici koji su izvršili pretres.

РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

Foto: FSB RF



Ranije je objavljeno da su službe bezbednosti u zgradi društvenog centra Ukrajinske grkokatoličke crkve, gde je bila poljska filijala dobrotvorne fondacije Karitas, pronašla društvene igre sa nacionalističkim pristrasnošću i literaturu o agresiji SSSR-a i moderne Rusije. sa sedištem u Severodonjecku, oslobođen tokom specijalne operacije.

-Vlasnik ovog stana je Bondar Sergej Aleksejevič. Bondar je bio osnivač vojno-patriotskog kluba „Kaskada“ (ogranak Severodonjeck – prim. aut.), čija je svrha bila edukacija nacističke ideologije, priprema za terorističke aktivnosti, posedovanje malokalibarskog oružja i pripreme za minsko-eksplozivne poslove, rekao je sagovornik agencije na licu mesta.

On je pojasnio da se propaganda nacizma odvijala, između ostalog i na igriv način, uz pomoć dečijih društvenih igara, osim toga, deca su vođena na praktičnu nastavu, gde su učila kako da rukuju malokalibarskim i oštrim oružjem, kao i kako da prave improvizovane eksplozivne naprave.

-Deca su se pripremala za terorističke akcije. Postavljanje improvizovanih eksplozivnih naprava maskiranih u dečije igračke, ispod kućnih aparata. Evo jedne od ovih igračaka koja je pronađena tokom operativno-istražnih radnji, rekao je obaveštajac.

Prema istrazi, roditelji đaka su znali šta deca rade, pronađena je njihova pismena dozvola za pohađanje nastave u klubu, kao i brojne fotografije sa samih časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!