"POKLON" IZ UKRAJINE MU EKSPLODIRAO U KANCELARIJI: Šef poljske policije slučajno aktivirao raketni bacač, hitno prebačen u bolnicu

Novosti online

18. 12. 2022. u 15:40

POKLON koji je šef poljske policije Jaroslav Šimčik dobio tokom posete Ukrajini eksplodirao je u njegovoj kancelariji.

ПОКЛОН ИЗ УКРАЈИНЕ МУ ЕКСПЛОДИРАО У КАНЦЕЛАРИЈИ: Шеф пољске полиције случајно активирао ракетни бацач, хитно пребачен у болницу

Foto: Profimedia/Ilustracija

Poljsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u četvrtak da je Šimčik, glavni komandant policije, povređen i prebačen u bolnicu.

On je povređen u svojoj kancelariji u sedištu policije u Varšavi zbog eksplozije poklona koji je dobio tokom posete Ukrajini.

Poljski mediji preneli su da je poklon bio bacač granata i da ga je sam Šimčik slučajno ispalio u svojoj kancelariji, što bi predstavljalo ozbiljno kršenje bezbednosnih propisa.

- Istražujemo delo koje se sastoji u nenamernom izazivanju nasilnog oslobađanja energije koje je ugrozilo život ili zdravlje mnogih ljudi ili imovinu - navodi se u saopštenju portparola tužilaštva koje je objavljeno u četvrtak.

U saopštenju se takođe navodi da se tri osobe, među kojima je i Šimčik, smatraju žrtvama, bez navođenja detalja o mogućim povredama.

Poljski mediji javili su da je eksplozija oštetila plafon u zgradi. Portparol policije i portparol tužilaštva odbili su da dalje komentarišu slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo