"STVORILI SU RUPE U NAŠIM ZALIHAMA" Nemačka vojska u gorem stanju nego pre ruske invazije na Ukrajinu

Tanjug

14. 03. 2023. u 15:01

NEMAČKA vojska trpi veću nestašicu naoružanja i opreme nego pre invazije Rusije na Ukrajinu pre godinu dana, saopštila je danas parlamentarna komesarka za oružane snage Eva Hogl u godišnjem izveštaju.

СТВОРИЛИ СУ РУПЕ У НАШИМ ЗАЛИХАМА Немачка војска у горем стању него пре руске инвазије на Украјину

Foto Tanjug/AP

- Bundesver ima premalo svega, a ti nedostaci su još veći od 24. februara prošle godine - rekla je Hogl novinarima u Berlinu. 

Ona je optužila vladu da nije samo spora u trošenju specijalnog fonda od 100 milijardi evra, osnovanog prošle godine za obnovu oružanih snaga, već i u dopuni vojnih zaliha nakon što je poslato oružje i oprema Ukrajini.

- Naše trupe pozdravljaju podršku Ukrajini, iako je to stvorilo velike rupe u našim zalihama. Zato je neophodno pokrenuti proces naručivanja zamene - rekla je ona. 

Hogl je pozvala zvaničnike da ubrzaju modernizaciju vojnih baraka koje su, kako je navela "u sramnom stanju", bez radnih toaleta, čistih tuševa i vaj-faja. 

Ona je procenila da je neophodno 50 milijardi evra za obnovu vojne infrastrukture. 

 

BONUS VIDEO: 

BUGARI ZA VOJNU NEUTRALNOST I PROTIV NATO: Bugarske i ruske zastave na protestima u Sofiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo