RJABKOV: Trenutno partnerstvo Rusije i Kine bez pandana u svetu

Novosti online

21. 03. 2023. u 19:14

NIVO partnerstva Rusije i Kine trenutno nema analoga u međunarodnim odnosima, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

РЈАБКОВ: Тренутно партнерство Русије и Кине без пандана у свету

FOTO: EPA

-Prema mojoj proceni, za nas je suvereni izbor Kine, sa kojom mi gradimo potpuno jedinstvene, posebne partnerske odnose, koji trenutno nemaju analoga u međunarodnim odnosima važniji, mnogo važniji od toga šta mogu da misle o nuklearnom potencijalu Kine naši rivali, naši strateški suparnici u Vašingtonu, rekao je on za „Prvi kanal“, komentarišući planove Vašingtona da uvuče Peking u Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog oružja (START-3).

Rusija neće menjati tekst START-3

Diplomata je istakao da obustava učešća Rusije u START-3 ne znači da će Moskva menjati tekst sporazuma.

On je dodao da „ako se iznenada dogodi ono, što on smatra praktično nemogućim, da Pariz i London izjave da žele da se pridruže START-u, to će onda biti nova situacija, koja će zahtevati novu procenu i nove odluke“.

Prethodno, kineski lider stigao je u državnu posetu Rusiji 20. marta, koja će trajati do 22. marta. Ovo je prvo putovanje Si Đinpinga u inostranstvo otkako je treći put izabran za šefa države.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku