KRIZA U NEMAČKOJ: U ponedeljak sveobuhvatan štrajk

Novosti online

25. 03. 2023. u 16:39

SINDIKATI u Nemačkoj su za ponedeljak najavili generalni štrajk u saobraćaju i pozvali 350.000 zaposlenih da obustave rad na 24 sata, prenose nemački mediji i dodaju da tog dana počinje treća runda pregovora poslodavaca i zaposlenih u javnom sektoru.

КРИЗА У НЕМАЧКОЈ:  У понедељак свеобухватан штрајк

Foto: Shutterstock/canadastock

Velikim štrajkom upozorenja bez presedana, sindikat železnice i saobraćaja EVG i sindikat zaposlenih u javnom sektoru Ver.di hoće u ponedeljak da parališu veliki deo saobraćaja širom Nemačke, uključujući železnički i vazdušni, a delom i vodeni i kopneni saobraćaj.

Štrajk u trajanju od 24 sata počinje u ponoć u nedelju 26. marta i traje do ponoći u ponedeljka 27. marta, naveli su sindikati.

Sindikati su na štrajk pozvali više od 350.000 zaposlenih, a s obzirom na raspoloženje zaposlenih u firmama u oblasti saobraćaja, očekuje se visok nivo učešća, naveli su sindikati, prenose mediji.

Sindikati su pozvali i na obustavu rada na aerodromima i u lokalnom javnom prevozu, u pokrajinama Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Baden-Virtemberg, Saksonija, Donja Saksonija, Rajna-Palatinat i Bavarska.

To znači da će biti pogođeni svi komercijalni aerodromi, osim u Berlinu.

Na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu neće biti putničkog saobraćaja, kao ni u Minhenu. Uprava frankfurtskog aerodroma Fraport saopštila je da se putnici hitno mole da u ponedeljak ne dolaze na aerodrom.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNI SNIMCI - Pogledajte kako izgleda podzemna baza iranskog ratnog vazduhoplovstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu