DEČAK PREMINUO ZBOG TIKTOKA: Još jedna žrtva izazova na društvenim mrežama

Novosti online

18. 04. 2023. u 19:38

DžEJKOB Stivens (13) iz američke savezne države Ohajo umro je nakon što je pokušao da ispuni Tiktok izazov "Benadril Čelendž". On je popio oko 15 tableta antihistaminika u pokušaju da izazove halucinacije.

ДЕЧАК ПРЕМИНУО ЗБОГ ТИКТОКА: Још једна жртва изазова на друштвеним мрежама

Foto: Unsplash

Tinejdžer je proveo skoro nedelju dana na respiratoru, ali je izgubio bitku za život.

Bolom slomljeni roditelji preminulog trinaestogodišnjaka upozoravaju druge roditelje na opasan trend društvenih medija.

Džejkobov otac, Džastin Stivens, rekao je za "ABC6" da su se Džejkob i njegovi prijatelji snimali dok je pokušavao da uradi poznati izazov sa društvenih mreža.

- Kada je to uradio njegovo telo je doživelo šok. Količina lekova koju je popio bila je previše za njega - rekao je on.

Nakon šest dana na respiratoru, Džejkob je umro. To je, kako je njegov ožalošćeni otac rekao, bio „najgori dan u životu“.

Tragedija je inspirisala Džejkobovu porodicu da ukaže drugim roditeljima da bi trebalo da prate onlajn aktivnosti svoje dece kako bi izbegli da i njihovo dete doživi isto.

Džejkob nije imao recept za lek

Otac nastradalog dečaka pokušao je da stupi u kontakt sa lokalnim vlastima, kako bi uveli starosnu granicu za kupovinu leka kao što je Benadril.

Uprava za hranu i lekove je podigla uzbunu zbog predoziranja koja su posledica „Benadril izazova“ na TikToku godinama unazad, piše CBS Njuz.

Benadril sadrži difenhidramin, antihistaminik koji privremeno ublažava simptome uzrokovane polenskom groznicom, alergijama gornjih disajnih puteva ili prehladom, kao što su curenje iz nosa i kijanje. Difenhidramin je bezbedan i efikasan kada se koristi prema preporuci, ali veće doze mogu izazvati ozbiljne srčane probleme, napade, komu ili čak smrt.

Firma koja pravi Benadril upozorila je na svojoj veb stranici da je ovo "opasan trend i da ga treba odmah zaustaviti". Savetovali su odrasle da ga, kao i druge lekove, drže van domašaja dece, prenosi Blic.

BONUS VIDEO: NAJGORA NOĆNA MORA: Nešvil u šoku posle pucnjave u kojoj je ubijeno šestoro, među njima i deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!