BELA KUĆA SAOPŠTILA: Bajden planira put za Japan i Australiju zbog situacije u Ukrajini

Tanjug

26. 04. 2023. u 08:03

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden posetiće sledećeg meseca Japan i Australiju da bi sa saveznicima razgovarao o kontinuiranom odgovoru na rusku intervenciju u Ukrajini, kao i o načinima da se suprotstave snažnim ekonomskim i vojnim potezima Kine u Indo-pacifičkom regionu, saopštila je Bela kuća.

БЕЛА КУЋА САОПШТИЛА: Бајден планира пут за Јапан и Аустралију због ситуације у Украјини

Foto: Tanjug/AP Photo

Bajden će prisustvovati samitu lidera Grupe sedam (G7) u Hirošimi, u Japanu, od 19. do 21. maja, na kojem će biti reči o ratu u Ukrajini, kao i ekonomskim i klimatskim pitanjima, rekla je u utorak pres-sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer. 

Ona je najavila da će Bajden zatim otići u prvu posetu Australiju od kada je na toj funkciji, koja će uključivati treći samit Grupe Kvad, 24. maja, koji čine SAD, Japan, Australija i Indija.

Grupa Kvad je formirana 2007. godine da bi se ojačali ekonomski i bezbednosni odnosi te četiri zemlje, kao odgovor na uspon Kine. 

BONUS VIDEO: 

DREVNI GRAD U NOVOM IZDANjU - Pogledajte kako izgleda Petra u Jordanu pod 3D svetlima i zvukom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo