UKRAJINA KRITIKUJE NEMAČKU: Berlin ne pokazuje poštovanje, fokus uvek na Rusiji

Novosti online

08. 05. 2023. u 16:36

ZAMENIK ukrajinskog ministra spoljnih poslova Andrej Meljnik optužio je danas Nemačku da ne pokazuje dovoljno poštovanja prema Ukrajincima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu, povodom 78. godišnjice kapitulacije nacističke Nemačke 1945. godine.

УКРАЈИНА КРИТИКУЈЕ НЕМАЧКУ: Берлин не показује поштовање, фокус увек на Русији

Foto Tanjug/AP

- Teško da se u nemačkim školskim udžbenicima o ratnim godinama može videti reč Ukrajina - rekao je Melnik, bivši nemački ambasador u Nemačkoj.

Ukrajinski zvaničnici su više puta kritikovali činjenicu da je fokus skoro uvek na Rusiji kada se govori o sovjetskim žrtvama i vojnim dostignućima u Drugom svetskom ratu.

- Deset miliona Ukrajinaca izgubilo je život u Drugom svetskom ratu, ali "skoro niko" u Nemačkoj ne zna za ove žrtve - rekao je Melnik u izjavi ukrajinskoj televiziji.

On je pozvao da se u centru Berlina izgradi poseban memorijalni kompleks za ukrajinske žrtve. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nedavno je rekao da je osam miliona Ukrajinaca poginulo između 1939. i 1945. godine.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove