"OVO JE APSOLUTNO LUDILO" Tramp: Masovna invazija na našu južnu granicu je bez presedana bilo gde u svetu

Đ.G.

12. 05. 2023. u 23:36

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp nazvao je ludom situaciju na južnoj granici zemlje.

ОВО ЈЕ АПСОЛУТНО ЛУДИЛО Трамп: Масовна инвазија на нашу јужну границу је без преседана било где у свету

Foto: Tanjug/AP

- Masovna invazija na našu južnu granicu je bez presedana bilo gde u svetu. Ovo je apsolutno ludilo - rekao je Tramp u video poruci.

Ranije ove nedelje, američki predsednik Džo Bajden rekao je da vlada očekuje haos na granici nakon ukidanja zakona („Odeljak 42“) koji je dozvoljavao deportaciju migranata u cilju borbe protiv širenja korona virusa. Tramp je uveo normu u martu 2020. Ova odredba je prestala da važi u petak uveče, stotine migranata nalazilo se na američkom tlu u El Pasu (Teksas ) između ograde od bodljikave žice i graničnog zida, čekajući da ih američke imigracione vlasti izvedu odatle radi registracije.

Istorijski rekordan broj migranata stigao je na južnu granicu SAD pod Bajdenovom administracijom, premašivši 2,3 miliona 2021. i 2022. godine. Za fiskalnu 2023., američke vlasti su prijavile više od 1,2 miliona migranata, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: POČELO OBELEŽAVANjE DANA POBEDE U MOSKVI - Veličanstvena parada na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)