ZELENSKI PRIKUPLJA ORUŽJE ZA KONTRAOFANZIVU: Nemci šalju PVO, Britanci dronove i rakete

Novosti online

15. 05. 2023. u 17:14

MINISTAR inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tokom turneje po evropskim prestonicama prikuplja oružje za kontraofanzivu.

ЗЕЛЕНСКИ ПРИКУПЉА ОРУЖЈЕ ЗА КОНТРАОФАНЗИВУ: Немци шаљу ПВО, Британци дронове и ракете

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Predsednik prikuplja oružje za kontraofanzivu, ne samo radi konkretne ofanzive, nego i za rat... Predsednik ne putuje u inostranstvo ako nema odluka o konkretnim vojnim paketima. To je njegov principijelni stav, rekao je Kuleba.

Zelenski je u subotu posetio Italiju i Vatikan, u nedelju je boravio u Nemačkoj, a tokom večeri je bio i u Parizu. U ponedeljak je Zelenski stigao u London, u kojem se sastao s britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

Nemačka šalje Kijevu dodatna četiri PVO sistema „Iris-T“

Nemačka će u okviru novog paketa pomoći poslati četiri dodatna sistema protivvazduhoplovne odbrane „Iris-T“ u Ukrajinnu, saopštila je u ponedeljak predstavnica Ministarstva odbrane Nemačka Nadin Kriger.

„To je ukupno osam sistema – dva su već isporučena, jedan je u procesu isporuke, a pet će biti isporučeno kasnije“, rekla je ona.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!