MISIJA VATIKANA ZA MIR U UKRAJINI: Kardinal Zupi 5. i 6. juna u Kijevu

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

05. 06. 2023. u 21:36

PO nedavnoj odluci pape Franje, danas je kardinal Mateo Marija Zupi, predsednik Italijanske Episkopske konferencije, krenuo na put u Kijev.

МИСИЈА ВАТИКАНА ЗА МИР У УКРАЈИНИ: Кардинал Зупи 5. и 6. јуна у Кијеву

Foto AP

Izaslanik Svete stolice putuje u Ukrajinu sa namerom da „detaljno sasluša ukrajinske vlasti o mogućnim načinima postizanja pravednog mira i podrži gestove čovečanstva koji doprinose ublažavanju tenzija“.

Vest o tom zadatku dodeljenom kardinalu objavljena je još 20. maja, tada je državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin objasnio da nije reč o misiji koja ima „posredničku svrhu“ već koja ima za cilj „da pokuša pre svega da favorizuje klimu koja može da dovede do puteva mira“.

- Sagovornici će za sada biti Moskva i Kijev, pa ćemo videti - saopštio je tada Parolin, napominjući da u ovom dijalogu „ne želimo nikoga da isključimo“.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)