SPREMALI VOJNI UDAR U BRAZILU: Pronađeni detaljni planovi na telefonu, pokrenuta istraga

Tanjug

16. 06. 2023. u 19:36

BRAZILSKA federalna policija pronašla je detaljan vojni plan za blokadu primopredaje vlasti nakon prošlogodišnjih izbora u telefonu Maura Sida, pomoćnika bivšeg predsednika Žaira Bolsonara, objavio je danas list "Veja".

СПРЕМАЛИ ВОЈНИ УДАР У БРАЗИЛУ: Пронађени детаљни планови на телефону, покренута истрага

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Dodaje se da nije jasno ko je dokument napisao i da li je isti stigao do Bolsonara, prenosi Rojters.

Sid se trenutno nalazi u pritvoru zbog istrage o navodnom falsifikovanju Bolsonarove potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.

Prema pisanju brazilskih medija, dokument od tri stranice predstavlja mapu puta kako da se blokira Lulina inauguracija uz pomoć vojske.

U dokumentu se poziva na imenovanje osobe koja bi imala moć nad oružanim snagama i svim brazilskim federalnim agencijama javne bezbednosti, dok bi sudije u Vrhovnom sudu bile istražene i smenjene.

Sličan, manje detaljan dokument pronađen je u januaru u kući bivšeg ministra pravde Andersona Toresa, što samo potvrđuje tezu da su članovi Bolsonarovog najužeg kruga tražili načine da blokiraju Lulu da preuzme dužnost predsednika i oduzmu ovlašćenja brazilskim saveznim sudovima, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove