„ZAPAD SE PREVARIO“: Američki general progovorio o Putinu

Novosti onlajn

03. 07. 2023. u 18:22

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin, za razliku od zapadnih lidera, ne pravi ozbiljne greške, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor na svom kanalu na Jutjubu.

„ЗАПАД СЕ ПРЕВАРИО“: Амерички генерал проговорио о Путину

Foto: Profimedia/Jutjub/Fox News

- Razlika između Putina i nas je u tome što, bez obzira kakve je greške pravio, u smislu pretpostavki, one i dalje izgledaju beznačajno u poređenju sa greškama koje smo mi napravili - rekao je stručnjak.

Kako je objasnio, Zapad je mislio da Rusija ima nerazvijenu ekonomiju koja će brzo propasti ako joj se uvedu sankcije. Međutim, to je bila pogrešna procena.

- Ruske fabrike rade 24/7 proizvodeći municiju, oružje, rakete, odnosno sve ono što je, kako smo ranije mislili, trebalo vrlo brzo da im nestane, bez šanse da popune zalihe - ističe Mekgregor.

On takođe smatra da je danas veći deo planete stao na stranu Rusije, suprotstavljajući se SAD i Evropi.

Podsećamo, ruski lider Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su sankcije zadale ozbiljan udarac globalnoj ekonomiji. Ipak, kako je rekao, aktuelni događaji povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PETA NOĆ SUKOBA: Nemiri na ulicama Liona uz prisustvo brojnih pripadnika policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...