PRVA ŽENA NA ČELU GUVERNERA AUSTRALIJE: Mišel Bulok pred globalnim izaovima

Novosti online

14. 07. 2023. u 09:56

AUSTRALIJA je imenovala Mišel Bulok za devetog guvernera Rezervne banke Australije, saopštilo je u petak Ministarstvo finansija te zemlje.

ПРВА ЖЕНА НА ЧЕЛУ ГУВЕРНЕРА АУСТРАЛИЈЕ: Мишел Булок пред глобалним изаовима

Foto: Profimedia

Bulok, trenutno zamenica guvernera centralne banke, postaje prva žena na čelu australijske centralne banke u njenoj 63-godišnjoj istoriji, saopštilo je Ministarstvo finansija. Ona je nasledila sadašnjeg predsednika Filipa Loua kada on završi sedmogodišnji mandat 17. septembra.

 - Njeno imenovanje uspostavlja optimalnu ravnotežu između pružanja izuzetnog iskustva i stručnosti i pružanja nove perspektive rukovođenja - piše u Saopštenju.

Bulok se posmatra kao imenovanje u kontinuitetu, uz verovatno nekoliko trenutnih promena politike. Od nje se očekuje da provede reforme u centralnoj banci Australije u izazovnom vremenu kada spoj brojnih globalnih složenosti otežava kreiranje politike.

 - Duboko sam počastvovana što sam imenovana na ovu važnu funkciju. Izazovno je vreme za ulazak u ovu ulogu, ali će me podržati jak izvršni tim i odbori - rekla je Bulokova u saopštenju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)