LOŠE VESTI IZ ITALIJE: Pet osoba stradalo usled ekstremnih vremenskih uslova, među njima i devojčica

Tanjug

26. 07. 2023. u 08:28

PET osoba, od kojih i jedna devojčica, izgubilo je život u ekstremnim vremenskim prilikama koje su pogodile Italiju.

ЛОШЕ ВЕСТИ ИЗ ИТАЛИЈЕ: Пет особа страдало услед екстремних временских услова, међу њима и девојчица

FOTO: Tanjug/AP

Kako prenosi Ansa, devojčica je poginula kada se drvo srušilo na njen šator u izviđačkom kampu u Valkamonici, u provinciji Breša, tri osobe su stradale u požarima koji još bukte oko Palerma na Siciliji, a jedna osoba poginula je u požaru u okrugu Ređo Kalabrija.

Agencija dodaje da će italijanska vlada danas doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja, usled oluja koje su pogodile Lombardiju i požara koji besne na Siciliji, gde je aktivno 55 požara, i drugim južnim okruzima.

- Želeo bih da uputim apel Briselu, u sredu ćemo to i formalno učiniti: evropska flota kanadera je apsolutno nedovoljna. Ne možemo uvek moliti za još vozila. Moramo da ojačamo evropsku flotu - naveo je ministar za civilnu zaštitu i pomorsku politiku Nelo Musumeči.

On je dodao da bi, uoči detaljnije procene štete izazvane vremenskim nepogodama, već moglo da dođe do početnih izdvajanja za najhitnije intervencije.

BONUS VIDEO: POŽARI I U ITALIJI: Vatra okružila kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove