KINA OPTUŽUJE AMERIKU: Tajvan ste pretvorili u skladište municije

Tanjug

30. 07. 2023. u 09:30

KINA je optužila Sjedinjene Države da su Tajvan pretvorile u skladište municije, nakon što je Bela kuća najavila novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara.

КИНА ОПТУЖУЈЕ АМЕРИКУ: Тајван сте претворили у складиште муниције

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kineska kancelarija za poslove sa Tajvanom izdala je saopštenje u kojem se izražava protivljenje američkoj vojnoj pomoći Tajvanu, prenose mediji.

- Bez obzira na količine novca tajvanskih poreskih obveznika koje troše separatističke snage u Tajpeju, bez obzira i na to koliko američkog oružja dobijaju, to neće poljuljati našu odlučnost da rešimo tajvanski problem. Neće ni pokolebati našu čvrstu volju da ostvarimo ponovno ujedinjenje naše domovine - rekao je Čen Binhua, portparol kineske Tajvanske kancelarije.

On je ocenio da su aktivnosti vlasti na Tajvanu bure baruta, što povećava opasnost od rata u Tajvanskom moreuzu.

Sjedinjene Američke Države najavile su u petak novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara, ali Bajdenova administracija odbila je da javno pruži detalje o sadržaju ovog paketa vojne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo