SIJARTO O SANKCIJAMA EU: Prošlo je 500 dana i Rusija nije na kolenima

Novosti online

30. 07. 2023. u 14:37

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto kaže da je evropska sankciona politika prema Rusiji doživela krah i da sumnja u potrebu uvođenja 12. paketa ograničavajućih mera.

СИЈАРТО О САНКЦИЈАМА ЕУ: Прошло је 500 дана и Русија није на коленима

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

 - Prema mom mišljenju ako zdravorazumski čovek vidi da nešto ne funkcioniše 11 puta, onda 12. put neće ni pokušavati. Logika Brisela izgleda ovako: nešto ne funkcioniše 11 puta, hajde da probamo i dvanaesti put... Postoji jedna anegdota: 'Bolesnik leži na krevetu u ordinaciji i pita lekara: Doktore, hoće li uspeti? Pa 15. put mora!' Tako je i sa sankcijama - rekao je Sijarto na konferenciji u organizaciji Instituta "Matijas Korvinus Kolegijum" u mađarskom gradu Ostrogon.

Kako je rekao, potpuno je jasno i nedvosmisleno da je sankciona politika EU propala, da su sankcije doživele fijasko i da to nije "politički stav nego činjenica".

Kao prvo obrazloženje za uvođenje sankcija bilo je navedeno da će Rusija zbog toga pasti na kolena a onda će se rat završiti, naveo je on.

 - Prošlo je 500 dana - Rusija nije na kolenima. Očigledno je da sankcije nisu dovele rusku privredu u jednostavniji položaj nego pre, ali nisu ni evropsku - konstatovao je on.

Podsetio je i gde odlazi nafta iz Rusije koja je ranije išla u Evropu:

 - Naravno, u Evropu, ali preko čega? Na koji način? I za koliko dodatnog novca? I kako nastaje prihod? I ko je od toga imao korist? - rekao je Sijarto.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove