"NEKADA SU NEŽELJENE PREDSEDNIČKE KANDIDATE U SAD UBIJALI..." Medvedev o novoj optužnici protiv Trampa

Novosti Onlajn

02. 08. 2023. u 15:52

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev reagovao je na vesti da je podignuta nova optužnica protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

НЕКАДА СУ НЕЖЕЉЕНЕ ПРЕДСЕДНИЧКЕ КАНДИДАТЕ У САД УБИЈАЛИ... Медведев о новој оптужници против Трампа

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

- Ranije bi neželjeni predsednički kandidati u SAD jednostavno bili ubijeni. Sada se protiv njih pokreću krivični postupci, napredak je evidentan - napisao je Medvedev na Tviteru.

Podsetimo, specijalni tužilac Džek Smit podigao je novu optužnicu protiv Trampa u okviru istrage o navodnim pokušajima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine. Reč je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi "Foks njuz".

Optužbe se odnose na navodne pokušaje Trampa i njegovih saveznika da podriju prenos vlasti i zadrže ga na predsedničkoj funkciji uprkos porazu od Džozefa Bajdena.

Prva je podignuta u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće. Prethodno je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru. Tramp se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

Iz Trampovog tima su saopštili da podizanje nove optužnice protiv Donalda Trampa predstavlja "patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden" i njihovog Ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine.

- Progon predsednika Trampa i njegovih pristalica podseća na nacističku Nemačku 1930-ih godina, bivši Sovjetski Savez i druge autoritarne, diktatorske režime - navodi se u saopštenju Trampovog tima.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!