KRAJ RATA ILI NOVO ZAOŠTRAVANJE SUKOBA? Ukrajina i Velika Britanija o bezbednosnim garancijama Kijevu

Novosti online

11. 08. 2023. u 19:23 >> 19:29

UKRAJINA je počela konsultacije sa Velikom Britanijom u vezi sa bezbednosnim garancijama Kijevu, saopštio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak.

КРАЈ РАТА ИЛИ НОВО ЗАОШТРАВАЊЕ СУКОБА? Украјина и Велика Британија о безбедносним гаранцијама Кијеву

Foto Tanjug/AP

-Na osnovu deklaracije dogovorene u Vilnjusu od zemalja G7, toj deklaraciji pridružilo se još 11 zemalja i mi, posle konsultacija sa američkim kolegama počele su konsultacije sa Velikom Britanijom… Danas je održan sadržajan sastanak, rekao je Jermak.

On je primetio da deklaracija daje određene okvire, pošto „formira minimum garancija koje daju mogućnost da se izgradi odbrambena sposobnost“ Ukrajine, a takođe utiče na sankcionu politiku, finansijsku podršku, kao i razmenu obaveštajnih podataka.

Jermak je dodao da Kijev ima sporazume da započne bilateralne pregovore „praktično sa svim zemljama“, a vlasti su postavile cilj da do kraja zime potpišu „što je moguće više dogovora“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo