"NIKADA NE POBEĐUJU ONI KOJI SE BUNE PROTIV BOGA": Patrijarh Kiril govorio o raskolu u kanonoskoj Crkvi u Ukrajini

Novosti online

28. 08. 2023. u 17:46

NADE onih koji nameravaju da učvrste veru izazivanjem raskola u kanonskoj Crkvi u Ukrajini neće se obistiniti, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

НИКАДА НЕ ПОБЕЂУЈУ ОНИ КОЈИ СЕ БУНЕ ПРОТИВ БОГА: Патријарх Кирил говорио о расколу у каноноској Цркви у Украјини

Foto AP

- Istorija Crkve, istorija našeg naroda uči da nikada ne pobeđuju oni koji se bune protiv Boga, koji osporavaju delo Božije, Promisao Božiji, Crkvu Hristovu. Nikad! Pobeda može biti samo privremena – za neke može duže trajati, za druge kraće, ali kraj je uvek isti. Verujemo da ni danas oni koji stvaraju i izazivaju podele u Ukrajini, koji se nadaju da će ojačati svoje političke pozicije, očekujući ohrabrenje od moćnika, koji su daleko od Ukrajine, neće postići svoj cilj - rekao je patrijarh posle liturgije u Uspenskom hramu Moskovskog Kremlja na dan Uspenja Presvete Bogorodice.

On je zahvalio onima iz ukrajinskog episkopata, sveštenstvu, monaštvu i vernicima kanonske crkve na hrabrosti i vernosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo