BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Neće biti rata SAD i Rusije, generali znaju da ne mogu da pobede

Novosti online

07. 09. 2023. u 17:35

AMERIČKA vojna komanda neće dozvoliti žestok sukob protiv Rusije jer oni shvataju do kakvih će posledica to dovesti, izjavio je u svom podkastu bivši američki obaveštajac i inspektor UN Skot Riter.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Неће бити рата САД и Русије, генерали знају да не могу да победе

Foto: EPA

On polemiše sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, koji je prošle nedelje naveo da će demokrate, koje su na vlasti u SAD-u, pokrenuti 2024. godine rat protiv Rusije kako bi sprečile poraz na predsedničkim izborima.

-Takva teza proističe iz toga što SAD mogu da pobede. Međutim, mi ne možemo da pobedimo u ratu protiv Rusije, ni sa običnim naoružanjem, ni sa nuklearnim, šta god da učinimo. Zato je glupo da se govori i o samoj mogućnosti žestokog sukoba, rekao je Skot Riter.

Dodao je da takav razvoj događaja neće dopustiti američka vojna komanda, koja razume, do kakvih bi posledica doveo sukob između Rusije i SAD.

-Neće biti žestokog rata, jer generali znaju da ne mogu da pobede, dodao je on.

Bivši američki obaveštajac je naveo da Taker Karlson ništa ne zna o ratu. Riter mu je predložio da se sledeći put konsultuje sa ljudima koji poznaju tu temu, na primer, bivšim savetnikom ministra odbrane Daglasom Mekgregorijem koji je radio u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima