"SI ĐINPING JE DIKTATOR": Nemačka ministarka spoljnih poslova iznela mišljenje o predsedniku Kine

Novosti online

15. 09. 2023. u 16:29

PREDSEDNIK Kine Si Đinping je „diktator“ za kojeg bi uspešno sprovedena specijalna vojna operacija u Ukrajini bila „signal“, izjavila je ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok u intervjuu za američku televiziju „Foks njuz“.

СИ ЂИНПИНГ ЈЕ ДИКТАТОР: Немачка министарка спољних послова изнела мишљење о председнику Кине

Foto: Profimedia

- Ukrajina mora da pobedi u tom ratu - kazala je Berbok, odgovarajući na pitanje kako vidi kraj ukrajinskog sukoba.

Kako je istakla, ukoliko bi se sukob završio pobedom Rusije, to bi bio „znak takvim diktatorima ovog sveta, kao što je Si“.

Berbok se trenutno nalazi u poseti SAD.

Podsetimo, situacija oko Tajvana se značajno pogoršala nakon prošlogodišnje posete ostrvu tadašnje predsednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi. Kina, koja smatra ostrvo jednom od svojih provincija, osudila je posetu Pelosi, nakon čega je održala velike vojne vežbe.

Berbok je ranije izjavila da Kina predstavlja „izazov temeljima zajedničkog života u svetu“, kao i aktuelnom međunarodnom poretku. Po njenim rečima, Nemačka treba da sarađuje sa zemljama kao što je Australija u cilju deeskalacije napetosti u Azijsko-pacifičkom regionu.

Kina je najvažniji trgovinski partner Nemačke. U julu su nemačke vlasti objavile strategiju prema Kini u kojoj se poziva na „promenu pristupa“ prema Kini i definisanje novih parametara saradnje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA - Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima