SLEDI SUSPENDOVANJE VIZA: Eskalirale tenzije između Indije i Kanade

Tanjug

21. 09. 2023. u 15:51

INDIJSKE vlasti suspendovale su izdavanje viza za državljane Kanade nakon eskalacije tenzija između dve zemlje.

СЛЕДИ СУСПЕНДОВАЊЕ ВИЗА: Ескалирале тензије између Индије и Канаде

Foto: Piksabej

Navodno odluka je doneta iz "operativnih razloga".

- Važno obaveštenje indijske misije: Zbog operativnih razloga od 21. septembra 2023. godine indijske usluge izdavanja viza su suspendovane do daljeg - navodi se u saopštenju, prenosi BBC.

Odluka je usledila samo dan nakon što je Indija pozvala svoje građane koji putuju u Kanadu ili žive u toj zemlji da budu "krajnje oprezni", s obzirom na "rastuće aktivnosti protiv Indije i politički opravdane zločine iz mržnje i kriminalno nasilje u Kanadi".

Tenzije na relaciji Kanada-Indija porasle su ove nedelje kada su kanadske vlasti saopštile da istražuju "verodostojne optužbe" o umešanosti Indije u ubistvo lidera separatista.

- Svaka umešanost strane vlade u ubistvo kanadskog državljanina na kanadskom tlu je neprihvatljivo kršenje našeg suvereniteta - poručio je premijer Kanade Džastin Trudo u parlamentu.

Zvanični Nju Delhi je, sa druge strane, odbacio optužbe kao "apsurdne".

Nidžara su 18. juna u njegovom vozilu ubila dvojica maskiranih naoružanih napadača ispred hrama Sika u Britanskoj Kolumbiji.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)