SNIMLJEN TRENUTAK TERORISTIČKOG NAPADA U ANKARI: Bomba detonirana u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (VIDEO)

Novosti online

01. 10. 2023. u 17:29

TRENUTAK napada u Ankari snimljen je nadzornom kamerom, a na snimku se jasno vidi akcija dvojice terorista, koji su izašli iz automobila ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, javlja "Kathimerini".

СНИМЉЕН ТРЕНУТАК ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У АНКАРИ:  Бомба детонирана у близини зграде Министарства унутрашњих послова (ВИДЕО)

Foto: Eks printskrin/ Ragıp Soylu

Napad se dogodio u srcu glavnog grada Turske, u blizini parlamenta. Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

- Dvojica terorista su se pojavila u lakom vojnom vozilu oko 9.30 (po lokalnom vremenu) ispred ulazne kapije Generalnog direktorata za bezbednost Ministarstva unutrašnjih poslova i izvršili bombaški napad -objavio je ministar unutrašnjih poslova Ali Gerlikaja za na platformi X, nekada znanoj kao Tviter.

Prema navodima vlasti, jedan od napadača je "neutralisan", a drugi je ubijen kada je detonirao eksploziv koji je nosio.

Dva policajca su povređena, ali njihovi životi nisu u opasnosti, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Gerlikaja, koji je rekao novinarima da se jedan od dvojice napadača razneo, a da je drugi ubijen "metkom u glavu".

Glasna eksplozija se čula nekoliko kilometara dalje – na snimcima nadzorne kamere se vidi kako se vozilo polako približava i staje ispred glavnog ulaza u ministarstvo unutrašnjih poslova. Suvozač izlazi iz automobila i kreće napred sa pištoljem u ruci, puca i ispred kapije detonira eksploziv koji je nosio na sebi.

Drugi čovek trči, ali nestaje sa slike u oblaku dima od eksplozije pre nego što ga je ubila policija.

Glavno tužilaštvo Ankare saopštilo je da pokreće istragu i zabranilo turskim medijima, posebno televizijskim mrežama, da emituju snimke sa mesta napada.

- Zločinci koji ugrožavaju mir i bezbednost građana nisu postigli svoje ciljeve i nikada ih neće postići - rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posle današnjeg napada.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove