TURSKA ODMAZDA ZA NAPAD U ANKARI: Izvedni vazdušni napad na objekte Radničke partije Kurdistana

Novosti online

01. 10. 2023. u 22:00

TURSKA je izvela vazdušne napade na objekte Radničke partije Kurdistana u severnom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.

ТУРСКА ОДМАЗДА ЗА НАПАД У АНКАРИ: Изведни ваздушни напад на објекте Радничке партије Курдистана

Foto: EPA/ ilustracija

-Vazdušni napadi izvršeni su na objekte terorista u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na severu Iraka. Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsetimo, jaka eksplozija odjeknula je u nedelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U severnom Iraku nalaze se baze RPK, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!