VELIKE REČI PUTINA O KINESKOM PREDSEDNIKU: Si Đinping ume da gleda u budućnost

Novosti onlajn

15. 10. 2023. u 09:43

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin nazvao je svog kineskog kolegu Si Đinpinga priznatim svetskim liderom, koji ume da gleda u budućnost.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ ПУТИНА О КИНЕСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: Си Ђинпинг уме да гледа у будућност

Foto: Tanjug AP

- To je, naravno, jedan od priznatih svetskih lidera. Ne donosi odluke trenutnog karaktera na osnovu nekakve tekuće konjunkture. On procenjuje situaciju, analizira je i gleda u budućnost. To je veoma važno, to i odlikuje pravog svetskog lidera od ljudi koje nazivamo privremenima, koji dolaze na pet minuta da bi se napravili važni na međunarodnoj sceni i isto tako odlaze neprimetno - rekao je Putin u intervjuu Centralnoj televiziji Kine.

Uoči svoje posete Pekingu, Putin je istakao da je predsednik Kine potpuno drugačiji čovek.

- On je temeljan, miran, ali poslovan i pouzdan partner. Ako se nešto dogovaramo, mogu biti uveren da će se dogovor ispunjavati, i to sa obe strane - naglasio je ruski predsednik.

Putin je dodao da su susreti sa Si Đinpingom tokom njegovih poseta Rusiji uvek proticali u poslovnoj i dobronamernoj atmosferi.

- Zbog toga se nadam da sada, kada je sastanak planiran u Kini, ta tradicija biti nastavljena - rekao je Putin.

Treći forum „Jedan pojas – jedan put“ održava se u Pekingu 17. i 18. oktobra. Tokom foruma se očekuje sastanak Putina i Si Đinpinga.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)