ZAPALIO SE RUSKI AVION DOK JE POLETAO: Za samo par trenutaka pretvorio se u ogromnu vatrenu kuglu (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2023. u 13:42

RUSKI vojni avion eksplodirao je u ogromnoj vatrenoj kugli dok je poletao iz udaljene vazdušne baze noseći misteriozni teret.

ЗАПАЛИО СЕ РУСКИ АВИОН ДОК ЈЕ ПОЛЕТАО: За само пар тренутака претворио се у огромну ватрену куглу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/metro

I‌ljušin Il-76 je bio na pisti kada mu se zapalio motor, pa se otkotrljao sa piste dok je požar brzo počeo da se širi.

Veruje se da je u letelici bilo osam ljudi koji su prenosili neodređeni vojni teret, koji su, kako se izveštava, uspeli da pobegnu iz letelice pre nego što se zapalila, navodi se u izveštajima.

‌Snimci incidenta pokazuju zapaljeni avion ruskog ministarstva odbrane u vazdušnoj bazi Ajni u blizini glavnog grada Dušanbea u bivšoj sovjetskoj republici Tadžikistan, takođe poznatoj kao vazdušna baza Gisar.

Registarski broj aviona prvobitno nije otkriven, prema izveštajima Telegram kanala.

‌Ali veruje se da je uništeni avion RF-86900 – ranije korišćen za snabdevanje Putinove vojske za rat u Ukrajini preko Belorusije.

- Detalji o njegovom teretu nisu otkriveni 'iz ratnih političkih razloga' - navodi se u komentaru izvora.

Takođe je rečeno da je avion možda pripadao elitnim pskovskim vazdušno-desantnim trupama Vladimira Putina. Izveštava se da su izgubili pet Il-76 u udarima Ukrajine.

- Ako je u pitanju Pskovski puk, onda je to prava katastrofa – već smo izgubili pet - rekao je jedan izvor, prenosi Metro.

Prema rečima očevidaca, verovalo se da je prvobitni požar izbio u motoru pre nego što se brzo proširio na ostatak letelice.

Ogroman mlaznjak je drugi Il-76 koji je eksplodirao na pisti u poslednjih mesec dana.

U septembru je snimljen još jedan od aviona ruske proizvodnje dok je izleteo sa piste u Africi i eksplodirao u vatrenu loptu zbog sumnje da je mlaznjak povezan sa Vagner grupom.

Mlaznjak se zapalio u Maliju gde su stacionirane Vagnerove trupe – samo nekoliko nedelja nakon što je vođa privatne plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin poginuo, nakon što je njegov avion eksplodirao na letu u blizini Moskve.

Izvori bliski Vagneru nisu isključili mogućnost da je Vagner povezan sa avionom.

(Blic)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo