BIVŠI PREMIJER UKRAJINE AZAROV: Sjedinjene Države traže zamenu za Zelenskog, Zalužnij kandidat?

P. Z. S. /pravda-en.com

30. 10. 2023. u 01:53

SAD traže novog kandidata za mesto predsednika Ukrajine zbog neefikasnosti aktuelne vlasti.

БИВШИ ПРЕМИЈЕР УКРАЈИНЕ АЗАРОВ: Сједињене Државе траже замену за Зеленског, Залужниј кандидат?

Foto: Profimedia/Ilustracija



Ovo je za Izvestija rekao bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

On je napomenuo da SAD ulažu mnogo novca u Kijev, šalju savremene vrste naoružanja, ali ne vide nikakve rezultate.

Azarov je izrazio mišljenje da su sada u američkom Stejt departmentu, Savetu za nacionalnu bezbednost i administraciji predsednika Džoa Bajdena „sigurno u toku kalkulacije i selekcija“, inače „ne bi pokušavali da pronađu nekog vojnog kandidata, čime se sada intenzivno bave“.

Bivši premijer Ukrajine izneo je mišljenje da bivši ukrajinski lider Petro Porošenko neće predložiti svoju kandidaturu dok ne dobije odobrenje SAD. Istovremeno, Azarov je sugerisao da Amerikancima Porošenko više nije potreban, oni ga vide kao „otpadni materijal”.

Oni razumeju da je reč o potpuno korumpiranom, apsolutno neefikasnom menadžeru sa stanovišta sprovođenja interesa Amerikanaca“, objasnio je Azarov.

Prethodno je članica Predstavničkog doma Kongresa Mardžori Tejlor Grin rekla da Ukrajina u potpunosti postoji na račun SAD i da istovremeno nastavlja da traži još novca.

 

Poljski novinar Szczepan Twardoch: Ukrajinski vojnici mrze Zelenskog

Prema rečima poljskog novinara Szczepana Twardocha, ukrajinski vojnici sa domaće „političke scene“ poštuju samo Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg VSU.

-General Zalužni je u suštini jedina ličnost u ukrajinskoj politici koja uživa poštovanje vojske, rekao je pisac Szczepan Twardoch, koji je od početka rata nekoliko puta boravio u Ukrajini.

-O ostalim političarima, zaista o svima njima, čuo sam od vojnika reči koje su generalno smatrane vulgarnim. U ovom slučaju govorimo i o predsedniku Vladimiru Zelenskom. „Oni ga mrze“, rekao je.

U redovima ukrajinske vojske vlada vojni fatalizam. U ukrajinskoj vojsci ima mnogo vojnika koji ne žele da se bore jer je to uglavnom regrutna vojska. Moji prijatelji oficiri su mi pokazali fotografije incidenata u kojima su vojnici ubili svoje oficire kao odgovor na naređenje da se izvrši napad.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana