UZALUD MAŠETE SANKCIONOM PALICOM, NEĆETE NAS SLOMITI Moskva poručila Vašingtonu: Umirite ambicije

Novosti onlajn

17. 11. 2023. u 08:15

TEŽNjE SAD da „upravljaju celom planetom“ nailaze na sve veći otpor globalne većine, stoga je vreme da Vašington shvati da uzalud maše sankcionom palicom i da počne da umiruje svoje ambicije, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

УЗАЛУД МАШЕТЕ САНКЦИОНОМ ПАЛИЦОМ, НЕЋЕТЕ НАС СЛОМИТИ Москва поручила Вашингтону: Умирите амбиције

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruske diplomate napominju da su obratili pažnju na nove destruktivne odluke američke administracije, vezane za jačanje sankcionog pritiska na Rusiju i njoj prijateljske zemlje. Američke vlasti su uvele nove restrikcije 16. novembra, baš na dan kada se navršilo 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između SSSR i SAD.

- Vašington konačno treba da shvati da je uzaludno mahanje sankcionom palicom i pokušaji da se slomi Rusija. Jednopolarni svet nepovratno odlazi u prošlost. Američke težnje da upravljaju celom planetom izazivaju sve veći otpor svetske većine. Što pre lokalni vladajući krugovi umire svoje ambicije, odustanu od metoda ekonomskog i političkog diktata, lakše će im biti da se integrišu u policentrični sistem međunarodnih odnosa koji se formira - navodi se u komentaru ruske ambasade na Telegramu.

Iz ambasade konstatuju da su SAD otvoreno agresivne prema Rusiji, ali da su pokušaji da je slome – uzaludni.

Ambasada podseća da su „istoriji saradnje dve sile bilo uspona i padova, konfrontacije, bratstva po oružju i trke u naoružanju“.

- Periodi normalnog dijaloga donosili su samo korist narodima obe zemlje i interesima globalne bezbednosti. Međutim, današnja vremena karakteriše otvorena agresija Vašingtona, koji je za cilj proglasio 'strateški poraz' Rusije. Fokus je na iscrpljivanju domaće privrede, podsticanju protestnih osećanja i demonizovanju Moskve na međunarodnoj areni - ocenjuje ruska ambasada.

Prema tome, SAD uporno pokušavaju da angažuju protiv Rusije ceo arsenal sankcija.

- Ograničenja se množe kako pod izmišljenim izgovorima o potrebi da se suprotstavi ruskom uticaju u raznim delovima sveta, tako i zbog čisto sebičnih ciljeva. Konkretno, reč je o želji administracije da prekroji globalnu energetsku mapu uz pomoć nelegitimnih anti-tržišnih inicijativa poput 'ograničenja cena' ruskih sirovina - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo