RITER: Zalužni priznao grešku

Novosti online

18. 11. 2023. u 18:56

GLAVNOKOMANDUJUĆI ukrajinske vojske Valerij Zalužni priznao je da je načinio grešku kada je pretpostavio da će moći da probije uporišta ruske vojske u zoni specijalne operacije, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue Works“.

РИТЕР: Залужни признао грешку

Foto: Profimedia

- Zalužni je dao intervju "Ekonomistu" u kojem je govorio o ćorsokaku u zoni sukoba. A onda je rekao nešto interesantno. Rekao je da je načinio grešku kada je pretpostavio da može da slomi volju Rusa. To nije imalo uspeha. Rusi su i dalje, tamo a Ukrajinci su u pat poziciji - ocenio je Riter.

On je podsetio da je Zalužni prošle godine govorio sasvim drugačije, tada je bio uveren da može da nanese poraz Rusiji i zahtevao je 300 tenkova i 500 artiljerijskih sistema za realizaciju tog cilja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo