BELA KUĆA OPTUŽILA VAGNEROVCE: Spremaju se da opreme Hezbolah ili Iran PVO sistemom

Tanjug

21. 11. 2023. u 20:31

BELA kuća objavila je danas nedavno deklasifikovane obaveštajne podatke u kojima se navodi da se ruska privatna vojna kompanija Vagner priprema da obezbedi "Hezbolahu ili Iranu" protivvazdušnu odbranu.

БЕЛА КУЋА ОПТУЖИЛА ВАГНЕРОВЦЕ: Спремају се да опреме Хезболах или Иран ПВО системом

Foto: Telegram printskrin/RIA Novosti

To je objavio portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi i dodao da se Vagner spremao da pruži tu mogućnost po direktivi ruske vlade, prenosi CNN.

U obaveštajnom podatku se ne navodi odakle bi došao protivvazdušni sistem.

Međutim, Si-En-En navodi da je Vagner dobio zadatak da isporuči raketni sistem SA-22 zemlja-vazduh iz Sirije u libanski Hezbolah.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad složio se da obezbedi Hezbolah ruskim raketnim sistemom, poznatim kao "pancir", rekla su dva izvora upoznata sa obaveštajnim podatkom za Si-En-En.

- Pažljivo ćemo pratiti da li će Vagner pružiti vojnu opremu Hezbolahu ili Iranu. Spremni smo da uvedeno antiterorističke sankcije protiv ruskih pojedinaca ili kompanija koje čine destabilišuće transfere oružja - naveli su izvori.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)