"GAZA JE GORA OD GROBLJA ZA DECU" Očajnički apel portparola Unicefa - Mališani žive u paklenim uslovima, to nikada do sada nisam video

Tanjug

16. 12. 2023. u 08:19

PORTPAROL Unicefa Džejms Elder izjavio je da je Pojas Gaze "gori od groblja za decu" i upozorio da bi situacija mogla da se pogorša.

ГАЗА ЈЕ ГОРА ОД ГРОБЉА ЗА ДЕЦУ Очајнички апел портпарола Уницефа - Малишани живе у пакленим условима, то никада до сада нисам видео

Foto: AP Photo

Elder, koji se upravo vratio iz višenedeljne posete Pojasu Gaze, rekao je da mališani u toj palestinskoj enklavi žive u paklenim uslovima i upozorio na ozbiljne posledice po decu zbog nestašice hrane, vode i lekova, objavio je Si-En-En (CNN).

Elder je ukazao da deci u Gazi prete glad, žeđ i bolesti i istakao da nikada do sada ni na jednom mestu nije video takav nivo razaranja i očaja.

On je ranije rekao za CNN da su roditelji sa kojima je razgovarao u Gazi shvatili da bolnice više nisu opcija za njihovu decu zbog neprekidnih napada, zbog kojih je do bolnica teško doći.

U većini sukoba u poslednjih 15 do 20 godina, od ukupnog broja poginulih, ima oko 20 odsto dece, a u sukobu u Pojasu Gaze taj broj je dvostruko veći - 40 odsto, rekao je Elder.

BONUS VIDEO:

"OTISAK" Arno Gujon u podkastu "Novosti" o srpskoj dijaspori i Kosmetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)