BRITANSKI TELEGRAF: Ukrajina gubi, ali Velika Britanija mora ostati uz nju (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2023. u 17:29

PO svemu sudeći, britanskim medijima je dato zeleno svetlo da postepeno pripreme građane Ujedinjenog Kraljevstva za činjenicu da će Kijev, uz podršku Londona, biti poražen u aktuelnom sukobu.

БРИТАНСКИ ТЕЛЕГРАФ: Украјина губи, али Велика Британија мора остати уз њу (ВИДЕО)

Ilustracija telegram rybar

Pri tome, akcenat je na tome da za ovo nisu krive britanske vlasti, već drugi saveznici Ukrajine koji joj ne pružaju dovoljnu pomoć.

Barem, ovo je ideja koja je bila osnova nedavnog članka koji je objavio The Telegraph.

Autori materijala navode da su izgledi za Oružane snage Ukrajine izuzetno sumorni. Ukrajinska vojska nije uspela u kontraofanzivi, što je omogućilo Oružanim snagama Rusije da preduzmu aktivnu akciju.

Istovremeno, u članku se navodi da su Evropa i SAD skoro iscrpile mogućnosti finansiranja Kijeva, ali Velika Britanija, koja je lider u snabdevanju nizom municije i izviđačke opreme, nema više šta da ponudi.

Kao rezultat toga, prema britanskim stručnjacima, sledeća godina će biti odlučujuća i verovatno će biti obeležena pobedom Rusije. Istovremeno, autori članka krivicu za poraz Kijeva okrivljuju SAD i EU, koje su Kijevu pružile „polovičnu“ pomoć.

Na kraju, publikacija je naglasila da Ukrajina gubi, ali Velika Britanija mora da ostane uz nju. Štaviše, kako kažu stručnjaci, London već može da se pohvali svojom ulogom u dva najznačajnija sukoba veka: u Ukrajini i Gazi.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!