UKRAJINA OSTAJE PRIORITET: Malta od Severne Makedonije preuzela predsedavanje OEBS-om

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 01. 2024. u 12:40

MALTA je danas od Severne Makedonije preuzela jednogodišnje predsedavanje Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a dužnost predsedavajućeg vršiće šef diplomatije Jan Borg, prenosi Tanjug.

УКРАЈИНА ОСТАЈЕ ПРИОРИТЕТ: Малта од Северне Македоније преузела председавање ОЕБС-ом

Foto A. Stanković

Borg će svečano preuzeti predsedavanje Malte na sastanku Stalnog saveta OEBS-a u Beču 25. januara.

- Iako je velika čast preuzeti predsedavanje OEBS-om za 2024. godinu, Malta je takođe preuzela ovu ulogu sa dubokim osećajem odgovornosti i dužnosti - saopštio je danas Borg.

On je dodao da relevantnost i opstanak OEBS-a ostaju najvažniji prioriteti i da će Malta kao predsedavajući "nastaviti da radi na očuvanju i održavanju osnovnih principa i obaveza sadržanih u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji", saopštio je OEBS.

Borg je naveo i da će tokom čitavog predsedavanja Ukrajina ostati prioritet.

- Malta će nastaviti da naglašava potrebu za okončanjem ruskog agresorskog rata protiv Ukrajine, tražeći rešenja za pomoć Ukrajini i njenom stanovništvu - naglasio je Borg.

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani saopštio je 1. decembra, na kraju 30. Ministarskog saveta OEBS-a u Skoplju, da je odluka o predsedavanju Malte doneta jednoglasno.

BONUS VIDEO:

NOVA 2024: Spektakularni petominutni vatromet u Beogradu na vodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)