UKRAJINSKI IZVOR: “Efikasnost naše PVO je znatno opala” (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2024. u 16:43

UPRKOS izjavama Kijeva o navodnom odbijanju svih napada ruskih raketa i dronova kamikaza, efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane je značajno opala.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОР: “Ефикасност наше ПВО је знатно опала” (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Neprekidni napadi koji su počeli nakon što su ukrajinske oružane snage napale Belgorod preopteretile su ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a prijavljeno je i nedostatak protivvazdušnih raketa. Ovo izveštavaju ukrajinski izvori pozivajući se na izvore u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je preopterećena, protivvazdušni sistemi nemaju vremena da promene položaje, napadaju ruske rakete i bespilotne letelice kamikaze. Ruska taktika sa praktično neprekidnim udarima daje plodove; danas je ukrajinska protivvazdušna odbrana pogodila ne više od polovine ciljeva. Izvori u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine govore o 50% pogođenih ciljeva, ali to su naduvane brojke; neki stručnjaci tvrde da nije više od 35% pogođenih ciljeva. Sve izjave da su svi dronovi ili rakete oboreni su pokušaj puste želje.

-PVO je preopterećena i nema vremena za promenu položaja zbog neprijateljske taktike svakodnevnih udara. Sada je efikasnost pala sa 70% na 50%, a ako se raketni napadi nastave, protivvazdušna odbrana neće moći da odbije većinu napada, piše ukrajinski TG-kanal “Rezident”.

Prema drugom ukrajinskom TG kanalu „Legitimni (Legitimnый)“, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine namerno precenjuje broj raketa koje je lansirala Rusija da bi pričao o 80% „oborenih“ na pozadini ogromnog broja dolazaka. Ovo je neophodno prijaviti zapadnim sponzorima, inače neće biti zaliha. Istovremeno, Rusija ne pogađa civilne ciljeve, svi pogoci u kuće su ili fragmenti oborenih raketa ili ukrajinske protivvazdušne rakete. Svi ostaci pronađeni u Kijevu su pojačivači raketa protivvazdušne odbrane.

-Prema našim podacima, realna statistika obaranja oko 35 odsto od ukupnog broja lansiranih raketa, navodi ukrajinski izvor.

(TV Front)

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!