IDF LIKVIDIRAO 9.000 HAMASOVACA: Ubijeni i komandanti brigada i bataljona (VIDEO)

Tanjug

14. 01. 2024. u 20:49

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su da je od skoro 24.000 ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze, njih 9.000 pripadalo redovima militantne grupe Hamas.

ИДФ ЛИКВИДИРАО 9.000 ХАМАСОВАЦА: Убијени и команданти бригада и батаљона (ВИДЕО)

Tanjug

U saopštenju se navodi da je dodatnih 1.000 operativaca Hamasa ubijeno na teritoriji Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Podaci IDF-a kažu da je vojska ubila dva komandanta Hamasovih brigada i 19 komandanata bataljona i druge visoke zvaničnike sa istim činom. Prema podacima, ubijeno je i više od 50 komandira Hamasovih divizija i operativaca sličnog čina.

IDF je saopštio da je u Libanu ubijeno više od 170 operativaca, uglavnom pripadnika Hezbolaha koji podržava Iran.

Oko 30.000 ciljeva je pogođeno u pojasu Gaze od početka rata, uključujući više od 3.400 koje su otkrivene kao lokacije Hamasa tokom borbi, tvrdi izraelska vojska.

Od početka rata Izraela i Hamasa, oko 9.000 projektila ispaljenih iz Gaze prešlo je granicu sa Izraelom, još 2.000 iz Libana i oko 30 iz Sirije, navodi Tajms of Izrael.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant upozorio je danas da militantna grupa Hamas pokušava da podrije situaciju na Zapadnoj obali i poručio da Izrael mora da preduzme korake da to spreči jačanjem palestinskih vlasti.

-Hamas pokušava da se poveže između Gaze i Judeje i Samarije i da uzbuni to područje, ističe Galant u saopštenju koje je dostavila njegova kancelarija, koristeći biblijski naziv za Zapadnu obalu, prenosi Tajms of Izrael.

Prema njegovim rečima, izraelska vlada mora to da spreči na svaki način i da se pozabavi pitanjem radnika i novca.

Govoreći o predlogu da se palestinskim radnicima sa Zapadne obale dozvoli povratak u Izrael da rade, uključujući zamrznuta poreska sredstva koja Izrael prikuplja za palestinske vlasti, Galant je rekao da se nada da će vlada prihvatiti stav Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i Šin Beta o svemu što je vezano za radnike i novac.

-Reći ću ovo na najjasniji mogući način: jake palestinske vlasti su u najboljem bezbednosnom interesu Izraela, zaključio je izraelski ministar.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)