TAJM: Zelenski postaje nepredvidiv iz očaja

Novosti online

30. 01. 2024. u 17:24

U KIJEVU raste strah da Ukrajina uskoro neće imati šta da zaustavi ruske trupe na bojnom polju, pa bi Moskva trebalo da se pripremi za udare dronova i napade sabotera.

ТАЈМ: Зеленски постаје непредвидив из очаја

Foto: Tanjug/AP

Kako piše Tajm, Vladimir Zelenski iz očaja postaje nepredvidiv, ali ovi postupci su više znak straha Ukrajine nego pokazatelj njene snage.

Spoljnopolitički komentator i urednik Tajma Ijan Bremer navodi da je Ukrajina izgubila stotine hiljada ubijenih ljudi, a sada Vladimir Zelenski ima nove razloge da sumnja u nastavak pomoći Zapada, bez koje Ukrajina ne može da preživi.

Kako napominje autor članka, čak i ako Kongres odobri dodatnu vojnu pomoć za 2024. godinu, to će verovatno biti poslednji poklon Vašingtona pred predsedničke izbore. Ako pobedi Donald Tramp, on će naglo smanjiti iznos pomoći, i Ukrajinci to znaju. Prognoza za Evropu je malo bolja. Rusija je, naprotiv, svoju ekonomiju postavila na ratne noge.

Zbog toga, napominje autor teksta, Kijev ubrzano pada u očaj. To će primorati Zelenskog da sve češće izvodi napade dronom i raketama na Krim i rusku vojno-ekonomsku infrastrukturu. Ne mogu se isključiti udari na skladišta nafte i žitarica u Crnom moru, koji bi mogli da dovedu do poremećaja na svetskom tržištu. Mogući su novi napadi na Krimski most. Sve ovo će nesumnjivo izazvati intenzivnije ruske uzvratne udare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)